Kedvezményezett neve: Fresh-Dental Szolgáltató Kft.

Projekt címe: A Fresh-Dental Kft. fogtechnikai laborjának technológiai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 66.549.644 Ft

Támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának bemutatása:
A Fresh-Dental Kft-t magánszemélyek alapították 2008-ban azzal a céllal, hogy a fogorvosok munkáját magas minőségű és kedvező árfekvésű eszközökkel és termékekkel segítsék a megtartó és helyreállító fogászat területén. A Fresh-Dental Kft. minőségi fogtechnikai szolgáltatásokat nyújt 20 éves szakmai tapasztalattal bíró szakemberek közreműködésével, modern anyagok és technológiák felhasználásával. A fogtechnikában az eszközöket gyártó technológia folyamatosan fejlődik, amellyel lépést kell tartanunk ahhoz, hogy az ügyfelek által megszokott szolgáltatási színvonalunkat fenn tudjuk tartani, és a munkavállalóink számára folyamatos foglalkoztatást és fejlődési lehetőséget tudjunk biztosítani.
A fejlesztendő tevékenység fogtechnikai eszközök gyártása, amely a cég főtevékenysége. A komplex projekt keretében eszközbeszerzést, megújuló energia hasznosító napkollektoros rendszer telepítését, képzést és tanácsadást valósítunk meg.
A beszerzések célja a fogtechnikai labor gépparkjának megújítása. A beszerzendő technológiák a gyártási folyamatokat modernizálják.
A projekt keretében beszerzendő eszközök egy komplex technológiai folyamatot korszerűsítenek. Az általunk gyártott fogtechnikai termékek 80%-át képezi a fejlesztéssel érintett fémvázas porcelán termékkör. A projekt megvalósítása az eddig öntéstechnológiával készülő termékek gyártását digitális alapra helyezi, a beszerzendő gépek a jelenleg elérhető legmagasabb technológiai szintet képviselik.
A technológiai korszerűsítést 1 fő képzése és kompetenciafejlesztő tanácsadás igénybevétele egészíti ki. 1 fő számára fogtechnikai szakmai képzést terveztünk.

A fejlesztés eredményei:

A projekt tervezett befejezési dátuma. 2023.08.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-01072